Shimano XTR FD-M9020 Sideswing Framväxel

1 099 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Framväxeln med side swing innebär att vajern och höljet matas framifrån istället för, som traditionellt, under eller över. Detta innebär mer plats för grova däck, stora hjul, bättre lerrensning och mindre smuts i mekanismen. M9020 är för två klingor.


Nya XTR M9000 har blivit 11-delad och som vanligt tar Shimano mountainbikegruppen till nya höjder. Klingor och kassett är optimerade för "Rider Rhytm", dvs att stegen ska bli så jämna som möjligt. Allt för att cyklisten ska ha mer kraft och energi att lägga på cyklingen istället för att reagera på för stora steg mellan utväxlingarna. Den nya 11-delade kassetten passar ditt gamla 8/9/10-delade hjul!
Shimano har också designat en egen enkelklinga som inte använder SRAMs patenterade Narrow/Wide-teknologi. Denna nya design ska ge bättre lerrensning, mindre missljud och längre hållbarhet för både drev och kedja.
Växlarna glider också i betydligt lättare, med nya reglage, vajrar och höljen har man kunnat reducera motståndet i växelreglagen med 20%!